Az E.V.M. együttes hivatalos oldala 100% Rock 0% Nyál: Unyi József

Unyi József

Az első Hangszerem kisgyermekként kb. 4 évesen kaptam szüleimtől, miután nap mint nap erről álmodoztam és ennek hangot is adtam.

Nagyanyám énekelt népdalokat, melyeket kis harmonikámon hallás útján tanultam és játszottam le. Jöttek a bonyolultabb dalok, melyhez a hangszer kicsinek bizonyult, hamar elfogytak a billentyűk ezért „kisírtam” magamnak egy nagyobb hangszert a jobb megszólalás reményében.
Akkor még nem tudhattam, hogy ez volt az első lépés az egyre tökéletesebb
Hangszer megszerzéséhez, ami egy végtelen kényszerként egész zenei életemben, anyagiakat nem kímélve elkísér.

A folyamatosan gyűjtött dalokkal felléptem iskolai rendezvényeken, ahol learathattam sikereim kezdő babérjait, 1. helyezést értem el a ki mit tud vetélkedőn.  A fődíjam torta volt.

Később vásároltam első billentyűs hangszeremet, mely Harmona nevű NDK csúcstechnológiás 🙂 instrumentum volt, amivel Székelyi János dobos barátommal duót alkottunk és tánczenét játszottunk.

1979-ben kerültem egy zenekarba a Soponyai Fehér Akác étterembe ahol
Nánási László (gitár), Bodás István (gitár), Puha László (dob) játszottunk rendszeresen minden hétvégén nagyszámú lelkes közönségnek.

1982-ig tartott ez a zenélés, majd a határőrségi behívó miatt hosszabb szünet következett.

1990 elején megkeresett két zenész Nagy István (dob) és Szecsődi Ferenc (gitár), hogy alakítsunk zenekart.  Neve „Rulett” együttes lett. Elkezdtük a próbákat és 2 hónap múlva már játszottunk a Stop étteremben, illetve szilveszterkor a Pokol Pince oldal-éttermében. Az együttessel OSZK állandó működési engedélyt szereztünk mely lehetővé tette sokszámú fellépésünket. Ezzel a formációval 1992-ig szerepeltünk sikerrel.

Ezután ismerkedtem meg „Bogdán Lászlóval + 2009” (dob) és duóban játszottunk főállású zenészként 2002.12.31.-ig a Vadászkürt étteremben.
Később szólóban illetve különböző alkalmi társulásokban szórakoztattam a nagyérdeműt.

A zenei ízlésem széleskörű, szeretek minden zenét ami jó, így a rock-ot is.
Az eddigi pályafutásom során gyakran előforduló téma volt, hogy alakítsunk klasszikus felállású rock zenekart, de eddig nem valósult meg ilyen-olyan problémák miatt.

2009 nyarán a véletlen úgy hozta, hogy találkoztam Kis Milán Gergővel (dobos), aki elmondta, hogy jelenleg nincs billentyűse a zenekarának és felajánlotta a lehetőségét, hogy az E.V.M. zenekar tagja legyek. Hosszas próbák után 2010. január óta az E.V.M.-ben szerepelek billentyűsként, aminek különösen örülök, hiszen egy gyermekkori álmom valósult meg, egy analóg zenekarban lehetek, ahol igazi, jó rock zenét játszunk kizárólag élőben.